2021. december 2., csütörtök

Hinta papagájoknak

 

Miért van szüksége a papagájoknak hintákra? A játékoknak bőségesnek és váltakozónak kell lenniük. A játékok szinte egész nap társaságot nyújtanak a papagájoknak, amíg a tulajdonosok távol vannak. Naponta ellenőrizd a játékokat, hogy nincsenek-e rajtuk sérülések vagy hibák, melyek akadályozhatják a használatot. Rotáld a játékokat hetente, mert ez a módszer fenntarthatja kedvenceid érdeklődését a játékok iránt. Az unatkozó madár nagy veszélynek van kitéve a viselkedésre és az egészségre egyaránt.




Próbálj ki sokféle papagájhintát és játékot, mindig ügyelve, hogy biztonságosak legyenek. Tedd a játékokat olyan helyre, ahol a madár számára könnyen elérhetőek, pl. a ketrec végébe, ahol a rácsok összefutnak, vagy az ülőkékhez. A táplálékkereső játékok megkövetelik a madaraktól, hogy dolgozzanak a táplálékért, ami nagyon szükséges mentális stimulációt ad, emellett olyan táplálkozási módot biztosítanak, amely jobban hasonlít ahhoz, amit a madár a vadonban csinálna. A kör alakú papagáj hintára pedig sokféle eledel fellógatható.

Hogyan kell telepíteni a papagáj hintáját? Az hinták elhelyezésekor egyet helyezz el a táplálék- és itatótálak mellett, egyet a játékok mellett, a sima ülőrudat (fa vagy műanyag) pedig a ketrecben máshol helyezd el, mert ez esetleg akadályozhatja a madár mozgását, amikor felugrik vagy rárepül a hintára. Az ilyen veszélyes mozdulat sérülést okozhat a tollaknak, amikor a madár a ketrecben mozog. A hintákat úgy kell elhelyezni, hogy a madár farka ne érjen a ketrec oldalához, amikor ráül. Kerüld az ülőrudak vagy a hinták közvetlen az élelem fölé történő elhelyezését és az ivóvíz közelébe se kerüljenek.